Zákaznická podpora:voolikuv@gmail.com

'Hand made maratón' aneb 6 kroků vzniku plyšového Voolika

Vytvořit plyšového Voolika byl jeden ze spontánních nápadů potom, co bylo v plánu napsat a ilustrovat knihu. Tímto děkuji mé šikovné a hodné mamince, která umí krásně šít a s výrobou prvního plyšového Voolika mi pomohla. Byl to boj i zážitek. Měl úspěšný výsledek? Posuďte sami.

blog_šití_ukazuje

 

Jak šití začalo?

Přišel jsem za mámou a říkám: "Mami, mám na Tebe takovou prosbu,..." a popsal jsem ji svou představu, ukázal nákres a dodal koupené látky. Látky jsem byl vybírat v galanterii v Brně. V ní se mi zalíbilo modré česané froté, které má krásný lesk a vybral jsem ještě pár dalších látek, které by se mohly hodit. Máma souhlasila a podotkla: "No jo, ale je potřeba udělat střih, ten máš?" ...Ten jsem samozřejmě neměl :) Tak jsme se dali do střihu a do celého procesu vytváření Voolika. 

 

Jaké kroky následovaly, aby plyšový Voolik vznikl?

1. udělali jsme střihy a vytvořili první kusy látky (zatím jsem měl v hlavě pouze představu a netušil jaké další kroky budou následovat :D )

blog_šití_střih Voolika

 

2. dali jsme se do šití prvního kusu, kterým bylo tělíčko...

blog_šití_šicí stroj

 

3. tak jsme zvládli ušít tělíčko i s ručičkami a nožičkami, dokonce se nám povedlo zašít ocásek...přitom nám trochu vynechával stroj, má už holt svá léta za sebou ;) ale zvládl to dobře ;)

blog_šití_Voolikovo tělíčko

 

4. po delším boji a vynalézavosti jsme zvládli dotvořit a vycpat vatelínem i hlavičku, rohy a očička...teď mu ještě chyběly oči, pusinka, nos a další detaily

blog_%C5%A1it%C3%AD_Voolik%20na%20kousky

5. na vycpání rohy vznikl speciální systém "alá brčko" a do toho napěchovaný vatelín, jak se postupně vytahovalo brčko, vatelín zůstával pěkně uvnitř

blog_šití_Voolikův roh

 

6. Voolikovi jsem našpendlil očička, nos a pusinku z černého papíru, tak aby bylo vidět, kde je potřeba plochy vyšít. Tak byl chudák Voolik rozpíchaný špendlíky, jak na nějakém akupunkturním léčení :D

blog_šití_špendlíky

 

Co říkáte na výsledek?

O tom, jak jsem hledal někoho dalšího, kdo by plyšového Voolika ušil, zase příště :)

 

Více koukněte na video na YouTube, jak celý proces pobíhal. Třeba pro inspiraci, kdybyste se někdy chtěli pustit do něčeho podobného ;)