Zákaznická podpora:voolikuv@gmail.com

Kvalita vs. cena: Jak kreslí pastelky za 3,50 Kč?

Pěkná grafika, která dělá radost a je na užitečných předmětech. Chtěl jsem, aby ve Voolikově e-shopíku byly v nabídce pastelky, trička, vaky a další veselé věci. Nejdříve jsem našel nejlevnější řešení a nakonec skončil u toho skoro nejdražšího. Proč? To se dočtete níže.

 pastelky_1

Jak jsem narazil u pastelek?

Jeden příklad za všechny. Vybral jsem si jednu z reklamních agentur, které nabízí potisk předmětů. Chtěl jsem vytvořit pastelky k omalovánkám. Po představení katalogu mi nabídli pastelky za pouhé 3,50 Kč a s potiskem za přibližně 10 Kč/kus. "To je dobrá cena," říkám si. Ale potom přišlo překvapení, když jsem pastelky vyzkoušel. Kreslily až po silném přítlaku a to ještě opravdu bídně. Byly to takové "pastelkové zdechlinky" alá čínské šmejdy. Upřímně, byl jsem zklamán. Jak dlouho může člověka bavit těmito pastelkami kreslit???

 

"Žijeme v době spotřeby a ztrácí se kvalita a účel."

 

Možnost levných pastelek jsem zavrhl a raději se poohlédl po něčem kvalitnějším, co kreslí! Řešení jsem našel u kvalitní české značce KOH-I-NOOR. Jejich pastelky, fixy, štětce dlouhodobě používám a jsem spokojen. Jsou vyzkoušené, pěkně kreslí a vydrží. Takže, promiň, Číno a "pápá" nízká kvalito. Jak přesně řešení vypadá, najdete ve Voolikově e-shopíku. Pastelky jsou v úplně jiné cenové relaci, ale… skvěle kreslí a dětem vydrží. Navíc mě zaujalo, že jsou oboustranné – 10 barev na 5 pastelkách, takže ušetří i prostor v pouzdru.

produkt_IMG_20191116_100225

 

Zvolil jsem kvalitnější řešení

Vím, že pro nákup bývá v našich krajinách rozhodující cena a slevy spolu s výprodejními akcemi. JJá jsem se, po zvažování, rozhodl jít v prvé řadě cestou kvality, a až potom řešit cenu, která jí bude odpovídat. Když už něco dělám, tak pořádně. Proto jsem u dalších produktů např. u suprvaku na záda vzal opět kvalitnější a také dražší provedení. Konkrétně se jedná o vaky z polyesteru s nastavitelnými popruhy. Mají kvalitnější šití než je tomu u levnějších řešení. Nejlevnější provedení se dá sehnat z nekvalitní 120g bavlny za cca 10 Kč/kus. Původem je většinou Bangladéš. Přemýšlím, jak je možné vůbec za takovou cenu vak vyrobit? Lepší vaky stojí kolem 50-80 Kč bez potisku a dají se sehnat i z bio bavlny. Trička pro děti jsem vzal také nejkvalitnější, která jsem našel. Abych to shrnul, šel jsem cestou lepšího a kvalitnějšího úplně ve všem. Věřím, že čtenáři a fanoušci Voolika toto rozhodnutí ocení.

 

Digitální UV tisk vs. sítotisk

První prototypy vznikly digitálním UV tiskem, který umožňuje udělat vícebarevnou grafiku z od kusu za dobrou cenu. Kdybyste chtěli potisknout např. jedno tričko, tak doporučuji využít tento způsob. Tisk vyjde asi na 100-200 Kč. (Kdybyste chtěli dělat jeden kus tzv. sítotiskem, vyjde vás to na 500 Kč jen za jednu barvu síta a potom následně ještě náklady na tisk.) Digitální tisk se vyplatí, když každý kus je jedinečný a ve vícebarevném provedení, sítotisk má výhody při potisku většího množství textile méně barvami.

Víc než rok jsem ladil všechny produkty pro Voolika. Věřím, že toto oceníte a že kvalitní vaky, trička, pastelky a další vám budou dělat radost a budete je rádi používat. Kombinaci můžete doplnit o knihu pro děti Voolik na cestách.

 

Podívejte se na výsledky v e-shopíku

 

 

Na článek reagujte do příspěvků níže.
Mějte se krásně. Díky dík!