Zákaznická podpora:voolikuv@gmail.com

Jak se Mlsný Voolik dostal z papírové podoby na Startovač?

Protože jsme na jaře byli zavřeni doma, Voolik cítil, že je správný čas něco podniknout. Hra vznikla díky kombinací více věcí. Za vznik může: COVID, děti doma, moje žena Magda, moje kreativita a povaha ve všem vidět zábavu. Začali jsme homemade verzí a končíme v tiskárně. Jak se tedy hra dostala až na Startovač?

 

001

1) ZAČALO TO NÁPADEM

Při tvorbě pracovních listů pro děti Zábava doma s Voolikem jsem měl občas tvůrčí krizi :D Magda mi v této fázi pomáhala tím, že mi dávala různé podněty a materiály, které by šly využít. V jednom pracovním listě měly děti za úkol vymalovat kopečky zmrzliny barvami dle zadání...nevím co to, ale tak mě napadlo...to by byla celkem dobrá hra. Zapamatovat si barvičky zmrzliny dle zadání a pak je poskládat. Nápad byl na světě! 

 

skica

2) VEZMI TUŽKU, VYTVOŘ SKICU!

Tužka a papír je základ, bez té ani ránu. Rychle jsem nakreslil to, co jsem viděl vizuálně v hlavě. Tak jsme přenesl a zhmotnil nápad, či myšlenku do reálnější podoby. Tento krok člověku zabere pár minut...pak vždy přichází fáze další, udělat to! Opět jsem nevěděl do čeho jdu...ale pustil jsem se s radostí do toho!

 

002

3) SEDNOUT K POČÍTAČI A VYTVOŘIT PŘESNOU VERZI

Grafiku miluji, akorát když trvá více než pár hodin, pak už je to "neveselé". Chce to dávku trpělivosti, pravítko a pár nátisků. Následně se dá zjistit, jestli to bude fungovat, jestli bude vše čitelné a podobně. Za víkend bylo hotovo...a první verze Voolika v papírové podobě mohla vylézt z domácí tiskárny.

 

004

4) VYZKOUŠET DOMA

Společně s Magdou jsme hru otestovali. Rovnou jsem vzal telefon a stativ a spustil natáčení, že si jej později sestříhám. Musím říct, že nám hra dala zabrat :) a pořádně jsme se nasmáli, kdo neviděl, tak si pusťte záznam. >> PODÍVAT SE NA UKÁZKU HRANÍ HRY První test hry tedy proběhl úspěšně. Dal jsem ji k dispozici dětem ke stažení v papírové podobě k vlastní výrobě doma, akorát se lidé ptali: "Tome, bude hra k dispozici, abychom ji nemuseli vyrábět?" 

 

 

006

5) PLANETA HER

Potřeboval jsem vyzkoušet Mlsného Voolika i mezi ostřílenými hráči. Moc děkuji Petrovi Pouchlému z Court of Moravia za doporučení hráčů z Planety her. Ohlas byl pozitivní. Snažil jsem se hru udat v Albi, kde jsem dostal vyjádření, že se hra líbí, ale že by na ni chtěli místo Voolika dát chobotničku Kvída. S díky jsem odmítl a rozhodl se hru vydat sám.

 

 

005

9) HURÁ NA STARTOVAČ!

Našel jsem vhodného výrobce hry, kterým je Bonaparte. Mockrát děkuji panu Uzlíkovi za nacenění a konzultaci před výrobou. Děkuji také své kolegyni Irči za přípravu celého obsahu na Startovač. A moc děkuji všem, kteří Mlsného Voolika podpoříte!!

 

 

 

 

 

 

PODPOŘTE VOOLIKA NA STARTOVAČI