Zákaznická podpora:voolikuv@gmail.com

Kde se vzal, tu se vzal, objevil se Voolik!

Kreativita je nespoutaný živel. Neplánovaně přichází a stejně i odchází. Naštěstí jsem ji zachytil dostatek a začal si plnit sen. Tvoření veselých kreslených postaviček s jednou hlavní, která dostala jméno Voolik. Co mě k tomu vedlo?

01-11-17-4024_1

 

Jak vzniklo jméno Voolik?

Jeho jméno vzniklo díky mým hrátkám se slovy. Ve skicáku jsem měl nakreslená zvířátka a postavičky s názvy jako "slonivec", "dogík", "krokdajl" atd. Mezi nimi byl skrytý i zárodek názvu Voolika (čte se jako "vůlik").

Název a podoba vznikli velmi spontánně. Lidi se mě ptají: "Jak jsi k tomu přišel? Jak tě to napadlo?" Popravdě... měl jsem přání a prostě to přišlo. Samozřejmě jsem tomu věnoval energii a úsilí. Prvních 14 dní tvorby bylo "bác, bác, bác" jeden nápad za druhým. Poté nastala fáze ladění a dotahování nápadů. Výstupem prvotního impulzivního procesu bylo rozhodnutí, že postavičce Voolika vytvořím vlastní příběh a knihu.

 

Přání a spontánní tvoření

Již dříve jsem měl přání udělat kolekci triček s veselými postavičkami. Přiznám se, že veselé kreslené postavičky mám moc rád a mám chuť nadšení z nich sdílet. Kombinace mých životních zkušeností, dovedností v grafice a ilustraci mě dovedla k vytvoření veselé kreslené postavičky Voolika.

Chtěl jsem, aby postavička mohla dětem (nejen jim, ale všem lidem) dělat radost a zároveň jim předat pozitivní životní principy. Dále jsem si přál, aby kresba ožila a mohla děti dále provázet i mimo čas strávený večerním čtením na dobrou noc. Vznikla tak plyšová hračka a další veselé věci (trička, tašky, váčky...) ještě vznikat budou. Můžete se na ně spolu se mnou těšit. 

Díky tomu může být Voolik kamarádem i v běžném životě. Může spolu s vámi vyrazit na cesty. Může vám svým úsměvem a zvědavými očky dělat radost, ať budete kdekoliv.

 

 

Objevte knížku a mnoho dalšího ve Voolikově e-shopíku.