Zákaznická podpora:voolikuv@gmail.com

Jak probíhá ilustrování Voolika?

Možná jste někdy přemýšleli, jak že vznikají kresbičky a ilustrace? Jak a kde se rodí? Jaké nástroje jsou zapotřebí? Krátce vás provedu svým procese ilustrování, ve kterém se vyžívám.

03-5-18-4552

 

Jaký je průběh ilustrování?

  • Vše začíná nápadem, kdy při čtení textu knihy vymýšlím veselé obrázky. 

  • Jakmile jej vymyslím, přichází na řadu proces ilustrace. Ruka, tužka a pastelky v gumičce. (Pastelky nosím v gumičce z praktických důvodů. Jsou extrémně skladné, hned po ruce a dá se k nim do gumičky připnout i tužka. Tenhle typ balení navíc stojí nula nula nic.)

  • Skicuji prvotní nápad, přenáším obraz z hlavy na papír. Takto dál a dál. Dokud necítím, že mám kreslení pro tuto chvíli dost.

  • Následuje rutinnější část procesu. Kresbu naskenuji pomocí telefonu, synchronizuje se mi do počítače. Tam si ji formou výstřižku vykopíruji a vkládám do grafického programu. Výstřižek slouží jako podklad pro další kreslení.

  • Výslednou ilustraci tvořím za pomocí tabletu od Wacomu (Wacom Intuos Draw White Pen S). Zvolím nástroj štětec a kreslím podruhé, tentokrát digitálně. Udělám linky. Vybarvím. (Během tvorby poslouchám hudbu, piju, jím. Přiznám se, že si užívám radost z dělání opakované činnosti, kdy kreativní mozek je vypnutý.) Následně se raduji z hotové kresby.

  • Jakmile jsou všechny skicy digitálně překreslené, tak se vydávám znovu číst text a skicovat tužka, papír...celý proces od začátku. Rutinní mozek "off," kreativní mozek "on".