Zákaznická podpora:voolikuv@gmail.com

Zdravé svačinky pro děti, po kterých se olíznou až za ušima

Hola, hola! Škola i školka už volá a s nimi i čas přípravy svačinek. Chcete, aby si na nich děti pochutnaly a ještě si dopřály pořádnou dávku zdraví? Podívejte se na naše recepty a uvidíte, že tyhle dobroty budou vaše ratolesti bavit víc než sladkosti.

Úvodní fotka_Zdroj_ Canva gallery

 

Veselé toasty

Vezměte vykrajovátka na vánoční cukroví a použijte je na plátky sýra nebo šunky. Uvidíte, že toast nebo krajíc chleba s hvězdnou galaxií nebo srdíčky bude chutnat hned jinak! Pro další zdobení a vykrajování se samozřejmě fantazii meze nekladou. 

 

Duhové ovocné špízy

Vezměte nejrůznější druhy čerstvého ovoce, které bude hýřit všemi barvami duhy. Například borůvky, jahody, banán, ananas, kiwi, hroznové víno, pomeranč nebo mandarinku. Nakrájejte je na kousky o velikosti sousta a naaranžujte na špejli.

 Ovocné špízy_Zdroj_ Canva gallery

 

Perníková granola s jablečnou přesnídávkou

Chuť perníčků děti milují po celý rok, tak jim ji dopřejte i v téhle skvělé granole doplněné a domácí jablečnou přesnídávku.

Granola

  • 300 g ovesných vloček
  • 50 g dýňových semínek
  • 150 g oříškového mixu (kešu, mandle atd.)
  • 1 hrst sušených hrozinek nebo lyofilizovaných borůvek, brusinek či třešní
  • 1 lžička perníkového koření (klidně i více podle chuti)
  • 95 g tekutého medu
  • 4 lžíce kvalitního rostlinného oleje
  1. Smíchejte v míse olej, med a koření.
  2. Přidejte vločky, semínka a ořechy, vše promíchejte, aby se vše hezky propojilo a obalilo.
  3. Rozprostřete směs rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Pečte asi 10 minut při teplotě 150°C. Hotovou granolu poznáte podle vůně a mírně zlatavého povrchu.
  5. Vytáhněte plech z trouby, vše opět promíchejte a pečte dalších 10 minut.
  6. Hotovou směs nechejte vychladnout a promíchejte ji s ovocem.

 

Granola_Zdroj_ Canva gallery

 

Jablečná přesnídávka

  • jablka
  • špetka soli
  • třtinový cukr nebo javorový sirup
  • celý hřebíček a skořice
  1. Oloupejte jablka, vykrojte jádřince a nakrájejte je na kousky.
  2. Dejte kousky jablek do hrnce a poduste je ve vodě se špetkou soli, případně i s kořením.
  3. Jakmile změknou, vyberte koření, jablka rozmixujte a doslaďte podle chuti.

Přesnídávku do týdne snězte, případně ji můžete i zamrazit nebo zavařit.

 

Banánové cookies

Sladké banány, které se doslova rozplývají na jazyku a kousky čokolády? Přesně tyhle dobroy najdete v lahodných cookies.

  • 2 hodně zralé banány
  • 2 jablíčka
  • 2 hrnky ovesných vloček skořice kvalitní čokoláda nalámaná na kousky
  • 2 lžíce tekutého medu Rozmačkejte banány vidličkou na kaši.
  1. Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubé straně struhadla.
  2. Smíchejte všechny suroviny tak, aby vznikla jednotná hmota, ze které zvládnete vytvarovat malé hrubší placky.
  3. Dejte placky na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Pečte asi 30 minut při teplotě 180°C.

 Cookie_Zdroj_ Canva gallery

 

Nejlepší rybičková pomazánka

Parádní svačinku si můžete připravit i z rybiček. Uvidíte, že na čerstvě upečeném chlebu bude chutnat jedna radost.

  • konzerva sardinek v oleji (použít ale můžete i jakékoliv jiné - pečené, uzené atd.)
  • lučina (případně žervé nebo čerstvý tvaroh
  • čerstvé bylinky (pažitka, petrželka)
  • pár kapek šťávy z citronu
  • sůl, pepř
  1. Otevřete konzervu sardinek, odlijte olej a sardinky vyklopte do misky.
  2. Přidejte lučinu, najemno nakrájené bylinky, šťávu, sůl, pepř a všechno pořádně rozmačkejte vidličkou.