Zákaznická podpora:voolikuv@gmail.com

Jak zabavit děti o Vánocích?

Zabavit všechny malé nedočkavce při čekání na Ježíška může být docela oříšek. Proto je dobré připravit si několik aktivit pro děti, které vám s tím pomohou, a navíc si je užije celá rodina. V tomto článku najdete náš osobní výběr a tipy!

 

vločky

Sněhové vločky z papíru

Kdo by nemiloval sníh? Tak si ho dopřejte i doma. Vezměte nůžky, papír a vystříhejte si vlastní vločky z papíru, kterými vyzdobíte okna. A jestli vás tahle aktivita baví, můžete se pustit i do sněhuláků, andílků nebo sobíků.

 

 

cukr

Svícen z kostek cukru

Aktivita, pro kterou budete potřebovat kostkový cukr, čajovou svíčku a špetku trpělivosti! Postavte z kostkových cukříků malou věžičku. Bude sloužit jako svícen, do kterého dáte zapálenou svíčku. Uvidíte, že stavba něco času zabere, a navíc cukr prosvětlený teplým světlem svíčky i krásně vypadá. Kostky cukru k sobě nemusíte ničím lepit, stačí je na sebe jen postavit.

 

 

baňky

Třpytivé obrázky z rozbitých baněk

Jestli doma máte nějaké prasklé baňky, nemusíte je hned vyhazovat. Nalamte je na menší kousky, položte na papír, druhým je přiklopte a společně s dětmi je kladívkem rozdrťte na stříbřitý prášek. Ten se krásně vyjímá na vánočních obrázcích. Nechejte děti, ať nějaký namalují, a části, které chtějí postříbřit, potřete lepidlem. Nasypte třpytky, poté oklepejte a případně zafixujte maminčiným sprejem na vlasy.

 

 

pomeranč

Voňavý pomeranč

Jednou z vůní, která ke svátkům neodmyslitelně patří, je ta pomerančová se špetkou hřebíčku. Zkuste tedy s dětmi vyrobit krásnou dekoraci, která váš domov provoní i vyzdobí. Je to jednoduché: vezměte jeden pomeranč a sáček hřebíčku. Jednotlivé koření pak zapíchávejte do kůry podle vlastní fantazie, například do podoby různých spirál, obrazců a vánočních motivů.

 

 

vločky

Vyrábění vánočních řetězů

Tuhle tradiční ozdobu na stromeček hravě zvládnete udělat z barevných proužků papíru, které slepíte do podoby jednotlivých ok řetězu. Případně můžete na nit navléknout i sušené kousky jablíček, pomeranče, citrónu a dalšího ovoce, na střídačku s barevnými nebo dřevěnými korálky.