Zákaznická podpora:voolikuv@gmail.com

Proč balit ekologicky?

Osobně si uvědomuji každý den množství odpadu produkovaného naší konzumní společnosti. Dá se balit ekologičtěji a pokud ano, tak jaké obaly se dají použít? Mrkněte do článku a nechte se inspirovat.

eko baleni voolik

 

Celosvětově vyrobených 7,3 miliard plastu

Ve světě je nerozložitelného plastového odpadu rok od roku více. Za posledních 50 let je nárůst raketový, a to z 2 milionů tun v roce 1950 na 448 milionů tun nového plastu za rok 2015. Kumulativně se tak jedná o 7,3 miliard tun celosvětově vyprodukovaného odpadu, áchjo. Dokážete si představit kolik je to sáčků? Nejšílenější na tom je, že výroba neroste konstantně, nýbrž exponenciálně.

 množství plastů růst

zdroj: https://www.nationalgeographic.com/environment/planetorplastic/

 

Jak balí Voolik ekologicky?

Snažím se tvořit co nejméně plastového odpadu. Proto používám krabice od firmy Rajapack, která je vyrábí ze 70% recyklátu a 30% kraftového papíru. Když už potřebuji něco zalepit, používám papírovou lepící pásku s lepidlem na přírodní kaučukové bázi místo standardní plastové. Všechny potisky na krabici jsou také papírové. Příchozí balíček od Voolika proto můžete s klidem v srdci vyhodit pouze do modrého papírového kontejneru a je možné jej 100% recyklovat. Jde to, žádné plasty! 


Zajímá vás konkrétní řešení, tady je:

Krabice větší: https://www.rajapack.cz/kartonove-krabice/postovni-zasilkove-obaly/hnede-postovni-krabice-rajapost_skuRPT17.html

Krabice menší: https://www.rajapack.cz/kartonove-krabice/postovni-zasilkove-obaly/zasilkove-obaly-na-knihy_skuBK31E.html

Páska: https://www.rajapack.cz/lepici-pasky-paskovani-uzaver-obalu/lepici-balici-pasky/papirova-lepici-paska-rajatape_PDT01167.html

Papír na potisk:  https://www.sevt.cz/produkt/folia-kraftovy-papir-120-g-m2-100-listu-25041997310/

rajapack 

Kdyby někoho napadlo...není to reklama na Rajapack :), ale prostě jsem je našel jako nejlepšího dodavatele ???? Úplně nejradši využívám znovu krabice a obaly, ve kterých jsem něco už předtím obdržel. 

 

Takže, když se na některých e-shopech píše, že doprava je zdarma, tůdle, není tomu tak. Vždy to někdo zaplatí. Když budete hradit dopravu u Voolika, aspoň víte, co se za ní skrývá. Tak doručování zdar a pokud si ho chcete vyzkoušet, mrkněte do e-shopu a objednejte :)

Tak čau!

Váš Voolik

 

Jste rádi za tento typ balení? Jak to vnímáte vy? Pište dolů do komentářů :)

 I
 I
 I
V