Zákaznická podpora:voolikuv@gmail.com

Jak vznikl plyšový Voolik?

Chci aby Voolik ožil. Moc jsem si přál, aby Voolik fungoval i v reálném životě a děti s ním mohly trávit čas. Aby byl jejich veselý kamarád, díky kterému si můžou připomenout moudra a vlastně celý příběh z knížky. Co všechno předcházelo tomu, než byl po dvou letech hotov?

IMG_20180601_151815

 

Končím na knoflíku.

Rozhodl jsem se, že si Voolika vlastnoručně vyrobím. Jenže jak na to? Ve třetí třídě jsme sice měli ušít rukavici na vaření v rámci výtvarné výchovy, a já ji ušil :), ale ruka se do ní nevlezla :D Moje šicí dovednosti tedy nemusím dále představovat, končím na přišití knoflíku, nebo zašití dírky na ponožce. Sám to nedám! Abych byl proaktivní, nakreslil jsem svou představu Voolika do kreativního bloku. Vymyslel jsem si „plandací“ nohy a na zádech otevírací kapsu na bonbóny. Kdo mi s tím ale pomůže?

 

"Mami, pomůžeš mi?"

Máma je nejhodnější, a proto se mi rozhodla pomoci. Tak začal náš hand made maraton. O něm si můžete víc přečíst v minulém článku a zjistit tak 6 konkrétních kroků, jak jsme na to šli. Výsledkem byl první Voolik. Šitím jsme strávili celý den (asi 6 hodin) a Voolik byl opravdu originální, protože měl oči na patentky, takže mu šly oddělávat. Díky mami! Tak vznikl první plyšový Voolik. Měl jsem velkou radost, ale tímto způsobem bychom si nevydělali ani na slanou vodu.

 

Jak mohl vypadat Voolik?

Malá odbočka. Když jsem zadával šití Voolika, dostal se mi od jedné paní šičky výsledek, který nekorespondoval se zadáním. I tak za něj děkuji, protože mě dovedl k dalšímu řešení.

IMG-20171121-WA0002

 

Jak udělat hračku pro děti?

Šel jsem do obchodu s hračkami a zkoumal, co mají jednotlivé hračky na sobě napsáno. Zjistil jsem, že některé jsou už pro nejmenší od věku tzv. 0+ a některé jsou pro děti od 3 nebo až od 6 let dál. Čím to je? Začal jsem zkoumat nároky na certifikace produktů pro děti. Více na téma, co musí splňovat hračka a podle čeho se můžete při pořizování řídit, najdete v článku Na co si dát pozor při nákupu hračky? Potřeboval jsem tedy najít člověka nebo firmu, která mi Vooliků dokáže ušít více, v potřebné kvalitě a s certifikací.

 07-10-17-3416_edited

 

Kdo ušije Voolika lépe a rychleji?

Zachránil mě Google. Našel jsem pár konktaktů, omlouvám se, už si přesně nevzpomínám jaké. Co bylo důležité, našel jsem kontakt na paní Foltánovou, která provozuje značku Helihračky a vyrábí plyšáčky pro zoologické zahrady. Zároveň si dělá i své vlastní, a jak jsem později také zjistil, má k výrobě plyšáků srdcový vztah a na výsledku to jde opravdu vidět. Ještě jsem si nechal vyrobit hedvábné nášivky s logem. Společně jsme Voolika vyvzorovali. Nejdřív měl trochu velké oči a vypadal jako po požití omamné látky, nakonec se však povedlo udělat toho nejnádhernějšího plyšáka, Voolika, tak, jak ho znáte a jak ho můžete najít v e-shopu

IMG_20180601_155208

 

Co myslíte? Podařilo se splnit cíl - ušít plyšového Voolika pro děti bezpečně už pro nejmenší, aby jim mohl dělat radost ???  

 

Podívejte se na plyšáka v e-shopíku

omalovanky